2009. április 13., hétfő

Üdülési csekk elfogadóhely : Zalakaros

Zalakaros városa Zala megyében fekszik, nem túl messze a Balaton dél-nyugati csücskétől. Gyógyító termálvíz forrásainak és az utóbbi évtizedben végrehajtott látványos fejlesztésnek köszönhetően felkapott szabadidő és pihenő központtá vált. A szálláshelyek többsége természetesen üdülési csekket is elfogad fizetőeszközként.

Számos nívós szálloda épült Zalakaroson, melyek mind igyekszenek a termálvíz adata lehetőségeket kihasználni és odacsábítani egy pár napos vagy akár egy-két hetes üdülésre azokat, akik fogékonyak az utóbbi években amúgy is divatossá vált wellness & spa üdülési szokások gyakorlására.

Természetesen nem csak termálvízben csücsülve lehet Zalakaroson üdülni, elvégre a wellness kategóriába az aktív pihenés is belefér. A lehetőségek tárháza korlátlan - még ha általában nem is olcsó a kikapcsolódásnak ez a formája.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. hivatalos oldalán összesen 114 zalakarosi üdülési csekk elfogadó hely található. Az alábbiakban csak a legnagyobb és legjobb szállodákat említem. Tudni kell azonban, hogy nem csak a nagy szállodák fogadják szívesen ezt a fajta fizetési eszközt, hanem a legkisebb apartmanok, panziók sőt még az egyéni vállalkozók is.

Zalakaroson üdülési csekkel fizethet az alábbi nagy szállodákban, wellnessközpontokban:

Aquaterm Hotel
22 szobás családias szálloda a zalakarosi gyógyfürdő közelében (300m). Extra szolgáltatásként igénybevehetők gyógy- valamint speciális masszázs és wellness- kezelések, kozmetika, pedikür-manikür.

Art Hotel
Felújított családias szálloda. Termálmedence, jakuzzi, szauna, fitnessterem.

Belenus thermalhotel
Zalakaros legcsendesebb környezetében, gyógyfürdőtől 3 percre. Termálvizes úszómedence (30-32 C), gőzbarlang, finn szauna igénybevehető.

Hotel Karos Spa
Zalakaros központjában fekvő üdülési csekk elfogadóhely, 221 Spa-superior exkluzív szobával, különleges ajánlatokkal. A szálloda Spa- Gyógy- és Egészségcentrummal rendelkezik és a legkülönfélébb wellness-, fitness-, gyógy- és igazi Spa szolgáltatásokat kínálja a pihenni, regenerálódni vágyóknak. A magas színvonalról egy alkalommal magam is meggyőződtem; csak ajánlani tudom mindenkinek!

Napfény Hotel
Gyógyfürdő szomszédságában fekvő szálloda.

Venus Hotel
Kiskastély stílusú szálloda a zalakarosi gyógyfürdővel szemben, 100 m-re a strand bejáratától. Melegvizes medence vízsugaras masszázzsal, jacuzzi, szaunák (finn és infra), fitness, biliárdterem, asztali foci, asztalitenisz, tenisz, kerékpárkölcsönzés, masszázs, fodrászat, pedikűr, manikűr, kozmetika, szolárium, lovaglás, hintózás, farm látogatás-állatsimogatással szolgálják vendégeinket.

Vital Hotel
Zalakaros csendes zöldövezetében fekszik. A szálloda az aktív és passzív pihenésre vágyóknak tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Freya Hotel (Hunguest)
A Zalakaros központjában elhelyezkedő szálloda mediterrán stílusú szobákkal várja kedves vendégeit. A szálloda épületét közvetlen átjáró köti össze a Gránit Gyógy- és élményfürdővel. A szálloda mind az idősebb, nyugdíjas korú (üdülési csekket nyugdíjasok is igényelhetnek!) gyógyulni és regenerálódni vágyó, mind pedig a fiatalabb, aktív üdülést kereső korosztály körében nagyon közkedvelt.

Mendan Hotel, Aqualand
Elegáns szálloda Zalakaros központjában. Saját terápiarészleggel, 2002 májusától saját termál- és élményfürdővel, valamint légkondicionált konferenciateremmel rendelkezik

Friskó Panzió
Strandfürdőtől 200 m-re, családias hangulatú panzió éteremmel, sörkerttel.

Amint a fenti felsorolásból is látható egy-egy egy felkapottabb fürdőhelyen, turistaközpontban nem nehéz az üdülési csekkeket elkölteni.

Váltsa be egy kellemes üdülésre a csekkeket például a fenti helyeken és ez még csak a zalakarosi üdülési csekk elfogadó helyek 10%-a volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése